Sökning

Samlande som hobby

Det finns en oändlig mängd olika slags samlarobjekt som barn gillar: glansbilder, klistermärken, godispapper, ishockeykort, frimärken, tändsticksetiketter, överraskningsleksaker, Kalle Ankas pocketar, PEZar, kändisbilder och…!

Samlandet innefattar målmedvetenhet, finnarglädje och spänning i byteshandeln. Det är som en slags lek där man kan öva sig i att bilda en egen samling. Samlarobjektet får genom bytesleken ett värde som förhandlas tillsammans med andra samlare. Samlaren kan också roa sig långa tider ensam med sin samling.

Samlarkort är lätta att bära med sig och byta ut. Tidigare medföljde de i andra produkter, med senast från 1990-talet har man kunnat köpa samlarkortpaket skilt för sig. Korten innehåller ofta något spelelement, såsom jämförbara egenskaper hos karaktärerna eller bilarna i korten.

Samlarleksakerna upplever en uppsving. De har kombinerats med överraskningsleksakernas spänning eftersom man vid köpet inte kan veta vilken leksak som finns i paketet. Det här stämmer för Kinder-överraskningar som för L.O.L. Surprise! -leksaker.

Bekanta dig med små samlingar inom samlingen